tisdag 19 mars 2013

HUR svårt ska det vara

Jo, det här med boende. I en veckas tid har det varit ståhej i hela Luleå om att vi slår rekord på 75 000 invånare. Ja det förtjänar ju en applåd!

MEN, nu till den lite skrattretande delen. VI har brutal, alltså helt sinnessjuk, bostadsbrist:-) Ja hur tänkte kommunen där kan man ju fråga sig. Bra fråga. Studenter som började på universitetet samtidigt som mig, dvs i augusti förra året, har fortfarande inte något boende. Dock är detta en liten del men då kan man ju tänka sig de studenter som började nu i januari...

Så hur svårt ska det vara för denna kommun att inse att vi kanske borde dra ner på antal platser i skolan och faktiskt lägga dom pengarna på att expandera Luleå. Puckon rent ut sagt.

Jag har haft en jäkla tur som hittade en vän vars pojkvän hade en lägenhet som han ville hyra ut i andra hand till mig. Vilken lättnad. Har nu bott här i 6 månader men skulle himla gärna hitta mig och daniel en lägenhet som vi står i första hand på. Den där lilla stressen över att vi faktiskt kan bli ombedda att flytta ligger alltid där. Men hur lätt är de då i dagens bostads läge.

Nåja, ska väl ta och laga mat och stryka. Förbannat kul!



                              

torsdag 14 mars 2013

Tenta-period

Till mitt försvar för min frånvaro så har jag tentap! Och jag tror jag kommer dö på cupen pga svårhetsgraden på denna tenta men även den otroligt tråkiga boken på 400 sidor som jag ska kunna klockrent om 8 dagar.

Universitetet ska inte vara enkelt