söndag 28 april 2013

Dagen efter

Hola! Vi alla är nog väl bekantade mer eller minder med "dagen efter" fenomenet. Men i mitt fall denna söndag så har jag en "dagen efter jag ätit en fyra rätters middag på en tipp topp restaurang". Jag har alla symptom på att vara bakis; ont i huvudet, trött, seg, konstig mage och lite illamående trots att jag inte drack en enda droppa alkoholhaltig dryck igår. Undrar vad det var i min Pellgrino flaska igår egentligen?

Anyhow, Daniel har haft sina föräldrar på besök över helgen vilket har varit minst sagt trevligt och kul! I fredags kilade vi på after work, åt lite tapas och snacka lite skit bara innan vi åkte och handlade lite snacks och åkte hem till oss. Igår, lördag, var det full fart från 10 på morgonen till 1 på natten! Shopping och loppisbesök hela förmiddagen och eftermiddagen. Vid 17 samlades vi här hemma för att fira Daniel lite själva med paketöppning och whiskey, såklart ska pojken ha whiskey på sin 20 års dag! Kl 19 hade vi ett bokar bord på CG´s inne i stan. Jag måste bara få göra lite reklam för denna restaurang. Det är utan tvekan den absolut bästa restaurang jag vari på i mitt 20 åriga liv. Servicen går inte att klaga på det minsta lilla, maten var så fruktansvärt god så minnet under måltiderna är suddiga, inredning och stämningen strålade i lyx! Inte nog med de så kilade jag in på toa och möttes av prada parfymer...prada. parfymer. som var till för de gäster som kände för att bättra på lukten lite. Efter detta restaurangbesök begav vi oss till O´learys för lite 3-kamp i air hockey, basket och flipper! Jag och Daniel vann så det bara sjöng om de. Super paret. Kvällen avslutades även med bowling innan vi alla fyra höll på att kolvippen av trötthet.

Mycket trevlig dag måste jag säga. Kände att jag behövde ha lite kul och släppa loss efter två spända veckor!



Här var jag överraskad och positiv över min nya mascara som gör att mina ögonfransar växer 2 cm typ. PLUS att den håller hela dagen utan att smula eller kladda ett dugg. KANON JU!


Dock varade inte denna positiva energi över detta så länge till...För det första så står det INGENSTANS att denna är vattenfast. Det står inte heller någon övrig info som man bör veta, vilket det står på i regel alla andra mascaror. Denna mascara är OMÖJLIG, bokstavligt talat, att tvätta bort. Jag har testat med en dyr sminkbortagning, klassiskt vatten och tvål, även YES diskmedel, nopp. Den sitter som cement. Inte nog med de så utvecklade min kropp en attack mot detta som resulterade i en allergisk reaktion runt ögonen. och jag fick ju inte bort de så jag fick ju sova med detta elände innan jag på morgonen kunde SKRUBBA bort det och har nu skrubbsår på ögonlocken istället. Känner för att stämma hela bunten som tillverkat denna HEMSKA marscara. KÖP FÖR SJUTTON INTE DENNA, Max factor false lash effect.

onsdag 24 april 2013

Fläng, bäng och allmänt virrig.

Nathalie Wåhlin såhär blev det. Mina bilder är under kritik, I know. Men bättre än såhär fick jag inte till det med webbkameran på dAAtoRn(norrlänskan genomsyrade här). Försökte även dölja mina tapeter... För er andra som inte förstår någonting nu så har jag, Ida Wåhlin, SYTT dessa två tygstycken till användbara former själv. Kan selv.

Idag har jag flängt hit och dit. Har varit på arbetsintervju, baam tror fasen jag satte den riktigt bra! Sedan mötte jag upp Cissi för 45 minuters plugg innan jag var tvungen att springa till bilen för att dementa jag glömde ju plånkan, eller börsen som man säger här, hemma och fick leta efter mynt på golvet i bilen vilket resulterade i att jag ändå fick stå där i 1 timme och 30 minuter. 2 timmar senare satt jag i bilen på väg in till stan igen, denna gång med plånkan och Daniel. Fikaträff med min vackert höggravida vän som är så fruktansvärt klok att jag blir helt paff. Känns som att jag har mer att lära av henne än skolan ibland.

Att gå en utbildning där man har typ, om man har tur, 1 föreläsning i veckan är ibland inte så effektivt, speciellt inte om det är grått och tråkigt ute. Idag hade jag tänkt att jag på eftermiddagen skulle stryka och plocka lite även hinna läsa lite i världens tråkigaste bok men...här sitter jag nu och har inte åstadkommit något alls. De hemmagjorda potatisbullarna ligger i stekpannan och sköter sig själva.

Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen(/förnedringen) och hänga som en creepy tjej som tittar fram bakom folks datorer och antecknar för glatta livet. Nu tror ni att jag skämtar men jag är totalt allvarlig. Okej jag kanske inte kommer glo fram över folks datorskärmar men jag ska hänga där och anteckna för glatta livet. Jag nämligen en uppsats som jag faktiskt ser fram emot att skriva. Jag eller min grupp ska undersöka hur engagerade ungdomar är i att söka jobb samt vad arbetsförmedlingen har för förväntningar på de arbetssökande, i stora drag i alla fall. Intressant va? Ne tycker ni. JO DET ÄR DE!

Äsch, jag ba babbalar massa skit nu. Du har bättre saker för dig!

Ps. jag ljög. potatisbullarna är direkt från Icas frysboxar.


                                                                          Sovrum

                                                                        
                                                                           Köket




fredag 19 april 2013

Valt fel utbildning?

Jag funderar lite på om jag har valt fel utbildning... Rekryterare är mitt näst största mål och personalchef är mitt största mål. Dessa två utbildningar innebär att jag måste konfrontera individer, styra över vilka som kvalificerar och inte, avskeda folk och ta en miljon beslut. Jag har något svårt med dessa uppgifter. För tillfället. Jag menar, jag kan inte ens berätta varken bra eller dåliga nyheter för min familj på ett bra sätt? Hur berättar man något för någon som man VET kommer flippa värre än vad en anställd på donken flippar burgare? Människan fungerar på ett konstigt och själviskt sätt i dessa situationer. På det sättet man reagerar på en nyhet beror på DINA förväntningar av den andra parten. Det spelar som ingen roll om förväntningarna stämmer in på denne eller ej. Man dömer ut en hel individ pga att man själv har vissa förväntningar och normer i sitt egna liv. Det betyder inte att den person man dömer har detsamma. Grundläggande i en av kurserna jag har läst under det senaste året är -"Det som är viktigt och betyder något för dig behöver inte nödvändigtvis betyda något eller vara viktigt för andra".

Varför ska det vara så svårt för människor att acceptera varandras val i livet? Vi är alla exakt likadana människor med samma innehåll och uppbyggnad men det betyder inte att vi ska tycka och tänka lika. Hört talas om yttrandefrihetsgrundlagen? Hört talas om egna mål i livet? Vad vill JAG göra med MITT liv. Ta dagen och nyheter som de kommer, bra som dåliga. Allting löser sig i slutändan så länge man samarbetar och slår ihop sina kloka huvuden. Alla människor gör bättre eller sämre val i livet oberoende på vad det är så förtjänar alla att ha stöd och kunna luta sig mot något trots att omgivningen möjligen inte är helt i frid med valet. Vad skulle du göra utan din familj i en känslig situation? Tänk på de nästa gång du berättar något för någon som inte tar de bra. Flippa inte järnet det första du gör. Ta reda all fakta och överväg sedan om det är värt att få ett raseriutbrott som ingen tjänar på i slutändan för.

Man behöver inte ha Europas högsta IQ för att räkna ut detta. Man behöver bara vara mänsklig.


Tack för mig.


                               Om alla tänkte som mig så hade det inte funnit något krig i världen.

onsdag 17 april 2013

Det var en gång...

..en tjej som heter Ida. Denna tjej har levt 20 jordsnurr men beter sig som om hon var med under andra världskriget.

Jag sitter och tittar på ett substitutprogram till Jepordy och äter sparris och Werthers original. Jag har dessutom spenderat min dag i tvättstugan en tid, vid strykbrädan, vid disken, på Ica och vis spisen. Spännande va? Fick något ryck och kände att det var dags. Efter att i en vecka trott att jag legat på dödsbädden så hade jag helt plötsligt energi och kraft till allt idag kändes det som. Vad hände där liksom? Men det blir väl Daniel glad för när han kommer hem.

Ja, skola då? Jo tack den flyter på. Skolan är ju aldrig kul JÄMT! Så är de ju bara och just nu känner jag bara att jag vill ha sommar och släppa all överhängande ångest. Att bara få kunna hänga runt hela dagarna, jobba, sola, bada, chilla och inte behöva förtjäna det genom att plugga satan en vecka först. Well well inte långt kvar nu. Och jag har på känn att denna sommar inte kommer bli som alla andra, eller egentligen så vet jag de redan. hojja. Appropå att min dator kopplade ifrån internet nyss...den gör de HELA tiden. Måste komma ihåg att lämna in denna nyligen införskaffade, numera kallad skrothög!! SHIT måste åka och hämta Daniel.

                                                            Såhär ser jag ut nu för tiden.


Kan man blir beroende av vatten? Jag känner separationsångest varje gång jag måste lämna min vattenflaska...har inbillat mig at jag är törstig på dygnet alla timmar. Vaknar numera på natten och måste dricka..

torsdag 11 april 2013

Sjukgris

Mr sjukdom kunde ju inte komma sämre tid! Har massor i skolan och har precis kommit igång med träningen igen. Försvinn!!

Ligger nerbäddad i soffan med bapelsiner, te och litervis med vatten och hoppas på att må minst pyttelite bättre imorgon pga att jag har en redovisning.... Är så sinnessjukt trött men kan inte somna! Har legat här sen 3. Vad är felet undrar ju jag.
Medan jag ligger här och försöker bli frisk så ligger denna giganska hög med kläder och stirrar hål i huvudet på mig. Förbannat stressande så snart är jag väl uppe och flänger för att få någon reda på kaoset!

Nu börjar Sofias Änglar igen. Böltid. Puss

onsdag 3 april 2013

Buss-buss-flyg-bil=mat

Jag har åkt buss till en buss som tar mig till ett flyg för att sedan sitta i en bil och allt detta åkande ska sedan, förhoppningsvis, resultera i maaat.(åkte precis förbi List-lenas prästgård, list-lena?)

Min svank ger ifrån sig konstiga ljud liknande gammelmormors symaskin. Inte så bekvämt som det kan låta. Tur att man har någon att komma hem till som kan hjälpa mig att försöka motverka detta svankproblemo. Åksjuk är jag också. Latjolajbana, not. Andas andas andas. Hann liksom inte armbåga mig fram innan alla pensionärer ockuperade samtliga platser från mitten och framåt i bussen. Kul.