måndag 26 augusti 2013

"vill ha"-lista

När man ligger hemma genomförkyld och har tröttnat på allt som tv:n har att erbjuda en grå måndag som denna så kliar det i fingrarna att sitta och klicka hem saker som dessa. Det är i och för sig saker som vi behöver och kommer att införskaffa innan december månad så helt onödigt är det inte. Dock har jag noll tålamod med att vänta så för mig är det en utmaning att inte slänga fram kontokortet. Man vill ju så gärna köpa massa fina saker till sin lilla pojke. Har redan hittat in i föräldrarollen på det sättet, att man inte längre kollar på kläder och prylar till en själv om det inte är högst behövligt! Det är ju betydlig roligare att köpa fina leksaker och kläder till lillkillen, om han nu kan se till att komma ut snart(inte bokstavligen snart men gärna 2 veckor tidigare!)


Sängmobil

barnvagnsmobil

Mysfilt

Mysfilt2

Beemoo babysitter






Lammskinnsfodrad åkpåse från BOZZ


Sängkläder, grå med vita får på!


Detta är inte på långa vägar allt jag/vi, mest jag, vill ha eller kommer införskaffa men det är en bra bit påväg. Vi ska se till att köpa på oss de saker som faktiskt är behövligt innan vi går in på endast "vill ha" prylarna för den listan tar aldrig slut. Det är ekonomi och kvadratmetrar som sätter punkt på den listan sen.

Sitter inklämd i vänstra hörnet av soffan pga flytt om 1 vecka. Det går inte att organisera så det är beboligt denna vecka ut ens en gång så vi klättrar, zick zackar och hoppar över diverser saker på 42 kvadrat. Vill Bara Komma Igång Med Flytten. Från 42 mini kvadrat till 75 stora kvadrat med förvaringsmöjligheter. Hallelluja.
Nu ska jag tvinga Daniel att köpa med sig chokladglass hem och så ska jag koka upp världens största kopp med gröntte!

söndag 25 augusti 2013

Huskurerar mig

Vilken skön överraskning jag fick imorse; du är sjuk! Grattis!!

Tack men nej tack. Detta har jag inte tid med! Smockat schema i veckan med ett bröllop som avslut till helgen. Hoppla! Somnade vid 12 igår kväll/natt och vaknade halv 12 i förmiddags. Min kropp försöker övervinna detta bebisvirus-angrepp och det tillåter jag till 100% så jag har mosat ner mig i soffan med täcke och kudde och glott på Face Off och Fear Factor hela dagen. Mycket underhållande! 

Nu på kvällskvisten bar det iväg till Maxi för att inhandla diverse förnödenheter till veckan. Jag var mest inriktad på huskursingredienser och har nu tillverkat mitt egna immunförsvarsboost! 

1 citron
1 "bit"(så mycket man behagar) ingefära
1 msk honung(för att reducera det sura)
1/2 vitlök
2-3 dl vatten

Gör så här:
Pressa citronen i vattnet, du kan även ha i bitar(obs utan skal).
Finhacka ingefäran och pressa vitlöken och ha i citronvattnet. Låt koka upp och ha sedan i honungen! 
VOILÁ! Drick varmt eller låt svalna innan. Jag föreslår varmt med lite te i om man tycker det smakar äckligt.

Då det blir ganska mycket så är det bara förvara i kylskåpet och bör drickas flitigt av i några dagar. Varsegod, du är snart frisk! 

Och glöm inte att dricka litervis med vatten och gärna en choklad bit!

fredag 23 augusti 2013

Mätt, mättare, jag

Ligger däckad i soffan efter en kväll med Sara och bebis besök(Inte för att dess två personer är jobbiga att ha på besök utan för att jag är så extremt kvällstrött nu för tiden.) Detta hushåll bjussade på bakad potatis med skagen-och tonfiskröra tillsammans med en fetaostsallad. Sa jag att jag va mätt? Olidligt mätt. Skrev en skit rolig tweet på twitter men ingen av mina följare verkar uppskatta min humor... Jag skrev: Mättare människa finns inte...man kan tro att jag ätit en hel bebis! Ha ha ha. 

Nåja, lite roligt var de iallafall. Nu ligger jag ihorisontalläge och skådar min mage som främst är hårigare än en orangutang men även för att den rör på sig pga någon på insidan sparkar. Minst sagt fascinerande måste jag säga och mysigt. 

Nu ska jag ägna en timma åt ett avsnitt av Breaking Bad! Kanon serie, rekommenderas! (Nu kom daniel med en godispåse också = nu ska vi kolla! Dags att lägga ner datorn) 


          "Är du människa?" Ja, är du? 

onsdag 14 augusti 2013

Tjock och glá kexchokla?

Nu börjar det hända grejer här! Ligger på stadiga 71,5 kg med en omkrets på 97cm i v.21 än så länge. Daniel tycker jag  har växt under dagen när han kommer hem efter jobbet på kvällskvisten. Jag vet att det bara är mina inre organ som är lite uppsvällda, men han tycker det är sött jag jag ser större ut så han får tro de. Hihi. 

Kycklingen ligger i ugnen och pastan kokar för fullt och jag håller på svälta ihjäl, typ. En liten kille som ligger i kanonkulan verkar ha en växtperiod och är väldigt egoistisk. Här delar vi inte på näringen, sno åt dig så mycket du kan så fort som möjligt!! Önskar ibland att jag hade lite kontroll över den delen. Sparkats och boxas har vi också gjort idag eller jag har agerat slagpåse och någon har sparkat på mig, trots att jag legat ner. No namnes bara en hint; kanonkulan. Till och med pappa Daniel har fått känna på det idag. Det high fivade vi på! 


söndag 11 augusti 2013

Söndag

Igår satt vi i soffan medan det var fint väder ute och glodde på tv. Det håller ju inte så vi tog bilen och letade upp en lite avlägsen gästhamn att äta glass på och sno åt oss lite D-vitaminer den varma energikällan uppe i det blå. Daniel satt såklart och glodde på alla båtar och pratade om hur båten han vill ha ska se ut. Inköp av båt ligger så långt bort från våra prioriteringar, nästan så det ligger i ett annat århundrade. Men man får ju drömma. Det är gratis. 

Just nu ligger jag och degar mig kvar i sängen trots att jag är vrålhungrig!! Klockan ringde för en timme sen men daniel sover fortfarande, otippat. Dagen bjuder på molnigt men uppehållsväder så vi får se om det blir en picknick med A-C m familj eller om vi bjuder över Sara och Linus och bäbis! Min bäbis bufflar för kung och fosterland för tillfället, tror inte han hittar någon skön pose eller så är han hungrig han också. 


fredag 9 augusti 2013

50,0% done!

Idag är jag i fullständig människoform. Lejonmanen har jag lyckats få skaplig styr på dagen till ära! 

Imorse bar det av till barnmorskan. På tok för tidigt tyckte Daniel som gick upp 15 minuter innan vi skulle åka. Killar... Barnmorskan bjöd på ett stick i fingret, bevis på viktuppgång och hjärtljud från bebis! Han lever med andra ord och växer och kissar och bajsar. Okej, det sistnämnda var onödig info men sant. Han har en fin puls på 140 och vi fick även lära oss höra skillnaden på hjärtljudet och pulsen i navelsträngen. Man lär sig något nytt varje dag! Tyckte det var så sött så jag låg och fnissade som en galning. 

Just nu halvligger jag i soffan och kollar på suburgatory i väntan på att Danielo ska sluta jobbet så vi kan hitta på något. Känner för lite äventyr. 



torsdag 8 augusti 2013

Need a haircut

Hola amigos!

Sitter just nu nyduschad och dricker varm oboy! Barnsligt gott men fitness-mässigt äckligt. Nåväl, jag ska ju bli fet ändå. Jo tack jag vet att det inte är samma sak att vara gravidfet som att vara tjockisfet. Men kom igen när du själv är gravid och känner ett extremt behov av att äta all världens choklad men har hållit dig till grönt te i 2 veckor! I'M WORTH IT! Har dessutom rastat mina fogar i 30 minuter idag. Lätt som en plätt tills jag nu sitter fast i soffan, typ. Krämpor hit och dit, det är värt det vill jag lova! När man en dag som denna ligger raklång i soffan efter att ha städat köket i 40 minuter och knodden drar sin första ninjaspark! okej, det var mer som en "hey bro!"-näve(boxa lite lätt på axeln) men jämfört men hans tidigare fladdrande/flaxande så var detta något jag faktiskt reagerade på och hajjade till! Liten börjar bli stor! 

Skulle försöka få någon söt osminkad kvällsbild på mig själv men blev distraherad av mitt fågelbo till hår. Kokooo. Jätte.hemskt. Plånkan denna månad tillåter inte heller ett besök till frissan. Next month då jävlar. Kanske. 

Återgår till min varma, numera kalla, oboy. Gokväll




Update: Spillde ut halva koppen på mina bara ben och det finns bara pyttelite mjölk kvar i kylen som jag måste ha till min morgongröt imorgon. I-landsproblem. Besviken. Återgår därmed till mitt gröna te.

Hej igen.

söndag 4 augusti 2013

Hemfärd

Jag kan inte bestämma mig om tiden går fort eller långsamt. Det har gått fort när jag tänker tillbaka på när jag tog den första bilden i v.10 och tyckte att "jävlar vad magen har växt" och att jag ansåg det skulle vara uppenbart för folk runt omkring att jag var gravid. *haha*.
Idag är jag i v.20 och ser ut som på bild numero två. Skillnad? Ne kan jag inte tycka ;-) idag tänker jag på hur länge sen det var jag var i v10 och att jag har dubbelt av de kvar. Det är som att tycka att julen är nära, och det är den ju inte. Lite så känner jag. Frustrerande. 

Imorgon bitti beger jag mig tillbaka upp till de Norrländska skogarna. Trist och tråkigt samtidigt som det är skönt att komma hem till vardagen och få lite gjort. Tex, börja packa om det nu blir flytt i september, skicka efter kurslitteratur, sälja lite litteratur, träffa mina tjejor och bebisar. 

Godnatt