söndag 27 oktober 2013

Finbesök och photoshoot

Hallå!

Helgen har bestått av finbesök från Västerås i form av min egna moder. Det har varit aktivitet non-stop sen i fredags, mycket behövligt då jag och Daniel har en tendens att inte få saker gjorda... Hemmet är i princip komplett, bortsett från några ynka prylar som får vänta ett tag, efter någon vända till återbruket och ett antal timmar shopping! Det är inte lätt att behaga allas åsikter om färg och stil i ett hem...säger bara att det är könsrelaterat. Bilder på vårat bohag kommer senare då mina fötter är som två klossar för tillfället. Jag är hejdundrans nöjd i alla fall!

I förmiddags raddade jag och Daniel upp oss för fotografering. Det hade ju aldrig hänt att vi kommit iväg till en studio för att ta fina bilder så mama' fick agera fotograf! Vilket hon är himlans bra på som ni ser. I veckan ska jag se till att få iväg en beställning av bilder som ska förstoras! Note to self.
          Just nu sitter jag och tittar i kors av trötthet på datorskärmen medan Daniel spelar GTA. Ska se till att fixa något litet att äta för kvällen, tror nog det blir kräm, varm o'boy och en ostmacka, i alla fall för min del. Mumsigt.

Trots att jag inte medverkade i fotot så var min insats lika viktig från sackosäcken, tycker jag. Det måste ju blir rakt!
Vi som trodde att vi hade stor bil...
Vecka 32


Fler bilder som dessa kan tänkas dyka upp någon dag! Be patient.

torsdag 24 oktober 2013

10 dagars ledighet!!

Tjolahopp!

Nu har det varit dålig uppdatering igen men, jag har haft fullt upp med mig själv och med skolan. De sista tre veckorna har gått i ett. När ena arbetet skickades in så var det bara att börja på nästa. Den sista uppsatsen blev TYP klar idag, för tre timmar sen, och med TYP så menar jag att jag har kvar sidnumrering och innehållsförteckning. Jag har går 12 år i skolan och läst ytterligare ett och ett halvt på universitetet nu och jag kan fortfarande inte få till en vettig innehållsförteckning och sidnumreringen blir alltid åt helvete. WHY! Men det har jag släppt nu och sitter fint och väntar på att Daniel ska sluta jobbet så han kan hjälpa mig med de sen åker den in och jag tar höstlov!

Annars så mina damer och herrar är det helt okej! Har lite graviditetskrämpor som hindrar mig från att utföra vardagliga sysslor och gör mig frustrerad och stressad. Intalar mig själv att det bara är 64 dagar kvar. För mig är det helt oförståeligt hur man kan må superdupermega bra under hela sin graviditet. Jag nöter bloggar hit och dit och vissa bloggar känner jag bara en enorm irritation när jag läser påståenden som dessa. Det kan bara inte vara möjligt. Här sitter jag och mår skit verkligen vissa dagar pga smärta och utmattning medan andra trippar runt som på moln i v.36?! HUR GÖR NI?
Avis minst sagt.
 Bebben mår trots omständigheter med modern prima. Han övar sig på att sparka, hicka, gosa, snurra runt för det mesta hela dagarna. Jag vet inte om bebisen kan ha olika humör eller sinnesstämning än men det känns verkligen som att jag har hyffsad koll på om han är på bra humör eller dåligt humör. Ibland rör han på sig långsamt och smidigt, som om han gosar och myser medan andra stunder är det andra vk där inne. Någon som har koll på om han har olika humör än? Går in i v.32 på lördag!
Att befinna sig i ett tillstånd då man är noga sminkad och har något extra fint plagg på sig sker inte ofta nu för tiden så när det väl händer så måste det bara dokumenteras!
Något trött? svar -ja. Pappa Daniel var bara TVUNGEN att ta kort en måndagkväll kl 22. Tjock, trött och skabbigt klädd. Varför inte...

fredag 4 oktober 2013

En fredag med Bon Iver

Gokvällör!

Förvisad till sovrummet av herrn i huset pga GTA 5 spelande ligger jag nu nerbäddad och skalar mandariner, dricker te och lyssnar på Bon Iver. Jag tror minsann att min bebis mår minst lika bra som jag av dessa toner. Lugnande men ändå trallvänliga. Tror dock att jag mosade honom nyss...har inte riktigt vant mig vid att vara tjock och osmidig. Nåja, livet är tufft lilleman trots att jag kommer skydda dig med mitt liv. Var, appropå bebis, till vår barnmorska idag. Om det gick bra? Jo tack, fortfarande för lågt järnvärde så den dosen piller ökades ytterligare. Min farfar tyckte jag kunde börja äta spik istället, rolig gubbe va? Av någon anledning så hade jag förhöjt blodsocker också så nu blir det att hålla koll på vad jag stoppar i mig så jag slipper göra en belastning. Jag är i v.28, väger 76,8 och har en SF kurva på 27cm och bebis puls ligger på 140. Perfekto!

Annars då?
Fullt upp i skolan; två grupparbeten och en individrelaterad utredning. Ett av grupparbetena är visserligen klart och den andra är in progress och lämnas in nästa fredag. Utredningen däremot har jag inte kollat på än. Bra. Not. Har som ambition att ta tag i det i veckan i alla fall.(fick precis en sammandragning vilket är bevis på att jag är lite stressad över tanken på detta). Förbenat vad tiden går fort när man tänker efter, jag är alltså snart klar med två kurser av tre denna termin!! Sedan kommer jag förmodligen vara i slutet av den sista kursen när plutto tittar ut och efter de är det bara 4 kurser till sen är andra året gjort. Herre min tid. Snart är vi tillbaka i södra Sverige gott folk!



 Kvalitén på bilden gjorde att mitt hår se förjävligt ut. Tackar för den. Ska ta mig till en frisör för en make over efter förlossningen som en present till mig själv. Nu är det då ingen idé att snygga till sig. Oh no, haha!
                                           Bara 30% kvar = 12 veckor = 84 dagar till bebis
.

Är inte säker på om jag publicerat någon bild på vår fina vagn! Är lite smått kär i den. Så himla enkel men så jädrans snygg! Det blev dock ingen bild på den nya åkpåsen som jag fyndade här om dagen, en svart fleecefodrad från BOZZ, 230:-!! Passade även på att köpa en söt grå filt med vita hjärtan på. Vill ha en färgglad mobil att hänga i vagnen också men har inte hittat någon, eller jag har rättare sagt inte letat tillräckligt heller. No stress, än finns det tid!