måndag 31 mars 2014

Trött, trött och åter trött

Att vara trött som småbarnsmamma är ju ingen hemlis direkt. Herre jisses! Klockan 21 varje kväll är jag redo för sängen, Melvin också för den delen så vi slänger på oss pysse och lägger oss och pratar lite sen sover vi. Det är mysigt och Melvin somnar tryggt och glad vilket tror jag är varför han vaknar glad om morgonen. Det är väldigt sällan han är sur på morgonen. Vi kan ligga kvar länge i sängen och prata och skratta. En bra rutin helt enkelt! 
Nu är Melvin ca 13 veckor. Tiden går så fruktansvärt fort!! Han har börjat bli så himla nyfiken på ALLT. Allt som rör sig, som låter, blinkar, har roliga färger och är går ju självklart att äta på enligt han själv. Han kan ligga och leka själv lite längre stunder, en lång stund för honom är ca 45 minuter, och har precis uppfattat sin egen spegelbild. Han är på god väg att lära sig vända från rygg till mage men hatar dessvärre att ligga på magen sen. Han har redan hittat favvo-leksaker och tycker det är fruktansvärt roligt att bli sjungen för. Mitt hår är även poppis att dra i. Trots att det är så kul att se honom utvecklas så är det lite till hans egen nackdel då han verkligen inte kan sova på dagen för det finns så mycket kul att göra. Så han har en tendens att bli ganska grinig vissa timmar. 
Vi har försökt inför en promenad om dagen för allas välmående och för att Melvin oftast kan sova någolunda bra då. Meeeen det har inte blivit någon rutin av det hela pga mitt intensiva pluggande! Längtar efter att flytta till hus dessa dagar så att man kan låta Melvin fortsätta sova ute när han väl somnat. Det skulle göra honom gott. 

Nä nu ska det sovas. Klockan är för tusan över 10... God natt! 

fredag 21 mars 2014

Helvetesvecka avslutas med spruta

De senaste två veckorna har varit så sjukt jobbiga. Har känt brutal stress dygnet runt och det fortsätter tills nästa helg. Två tentor är snart klara denna vecka och nästa vecka väntas en tredje! Ingen längtar till ledighet mer än jag just nu. Välförtjänt är den också! Jag som tänkt att klarade jag en förlossning så klarar jag allt, men efter dessa tre tentor kan jag säga, klarar jag dessa klarar jag allt. Puh. 


Denna lilla prick har fått sin 3-månaders spruta idag. ONT gjorde det i mig där jag satt med honom i knät och höll i hans ben. Fy. Han skrek och spände sig så mycket att han blev en röd som en tomat i ansiktet. Nu är han hängig och varm. Ingenting duger förutom att ligga bredvid mig i sängen så jag får stationera mig här för resten av kvällen. Tur vi har tv här inne också! 
Nä men för att lätta upp stämningen från bebis sprutor. Detta hörrni, detta är inte bara ett fint halsband utan det har en sjukt bra funktion också. Den är nämligen gjord i silikon och är huvudsakligen framtagen till föräldrar med barn som det kliar i munnen på pga växande tänder. Hur smart är inte det? Finns på parlis.se tillsammans med massa andra smycken i silikon. Allt är såklart giftfritt!

Klart slut.

lördag 8 mars 2014

Tummeliten

Melvin har sedan någon vecka tillbaka ätit och ätit på händerna frustrerat och igår förstod vi varför. Han har försökt manövrera in tummen i munnen men inte riktigt lyckats först igår. Han har sedan har var 4-5 dagar gammal totalt ratat alla nappar som kan tänkas så detta var väl inte en big surprise,egentligen.  

Lik pappa men söt ändå!

Denna vecka,likt dom resterande veckorna i mars, har varit stressig. Jag har pluggat minst två timmar varje dag i hopp om att klara mina TRE tentor denna läsperiod. Behöver jag säga att jag längtar till lite påskledigt? Well well, det man inte dör av...

Just nu sitter jag med Melvin medan Daniel diskar och har en one man show. Vi ska slänga i oss lunch och sedan iväg på fika ute i Alvik. Det är viktigt hur man uttalar Alvik här. Det är Al....Vik som i två ord och inte som Alvik utanför Stockholm. Ja ja ja ja. Dags att sätta fart!

söndag 2 mars 2014

Lite av helgen

Hejsan svejsan.
 
Är så fruktansvärt trött idag. Sov som en kratta inatt! Melvin har gått från att ha sovit bra om nätterna i snart två veckor, med enstaka jobbig natt, till att vakna varannan timme igen. Fy sjutton så jobbigt det är men det är bara att bita ihop.

Igår, lördag, så var vi iväg på dop för lilla Tilde! Trots att det blev lite stressigt på förmiddagen innan vi kom iväg så var det himla kul att faktiskt få åka iväg finklädd och fixad och vistas bland massa folk. Jag och Daniel räknade till 54 gäster! Mycket folk, mycket fika och mycket trevligt. Insåg att det är väldans svår dethär med dop-present. Vi var inne på att köpa ett armband med berlocker på men jag hann stoppa det köpet då jag antog att typ alla andra också skulle köpa det, och rätt hade vi på den punkten. Så vi köpte ett kit med en tallrik, skål och mugg med Elsa Beskow motiv på! Mycket uppskattat.


Familjen Lövgren med 3 faddrar till Tilde.


 Till detta hade jag även en turkos kavaj i kortare modell.


Denna kille kommer krossa många hjärtan. Världens finaste!
 
Idag tyckte Melvin att vi kunde starta dagen vid 6 men det tyckte inte mamma så vi, efter många om och men, somnade om till 8:30! Efter att ha skyndat långsamt hela morgonen så satt vi i bilen 11:30 på väg att plocka upp Melvins farfar för att sedan road tripa vidare ut till Jopikgården! Jopikgården är ett mysigt café som ligger ute på en av alla öar, Hindersön, här i Luleå. För att ta sig dit måste man åka ca 1 mil ut på Östersjön. Man har alltså plogat fram en bilväg över isen som används dagligen av de som bor permanent ute på öarna. Daniel var något svettig bakom ratten för att vi skulle åka igenom isen. Väl på Cafét så moffade vi i oss gravad lax-mackor och hallon soda medan Melvin charmade alla tanter. Efter detta äventyr släppte vi av Lars på flygplatsen och nu sitter jag och Daniel som två zombies framför varsin dator med M sover. Snart dags att införskaffa oss någon middag ser jag nu. VAD är ju den eviga frågan...