måndag 31 mars 2014

Trött, trött och åter trött

Att vara trött som småbarnsmamma är ju ingen hemlis direkt. Herre jisses! Klockan 21 varje kväll är jag redo för sängen, Melvin också för den delen så vi slänger på oss pysse och lägger oss och pratar lite sen sover vi. Det är mysigt och Melvin somnar tryggt och glad vilket tror jag är varför han vaknar glad om morgonen. Det är väldigt sällan han är sur på morgonen. Vi kan ligga kvar länge i sängen och prata och skratta. En bra rutin helt enkelt! 
Nu är Melvin ca 13 veckor. Tiden går så fruktansvärt fort!! Han har börjat bli så himla nyfiken på ALLT. Allt som rör sig, som låter, blinkar, har roliga färger och är går ju självklart att äta på enligt han själv. Han kan ligga och leka själv lite längre stunder, en lång stund för honom är ca 45 minuter, och har precis uppfattat sin egen spegelbild. Han är på god väg att lära sig vända från rygg till mage men hatar dessvärre att ligga på magen sen. Han har redan hittat favvo-leksaker och tycker det är fruktansvärt roligt att bli sjungen för. Mitt hår är även poppis att dra i. Trots att det är så kul att se honom utvecklas så är det lite till hans egen nackdel då han verkligen inte kan sova på dagen för det finns så mycket kul att göra. Så han har en tendens att bli ganska grinig vissa timmar. 
Vi har försökt inför en promenad om dagen för allas välmående och för att Melvin oftast kan sova någolunda bra då. Meeeen det har inte blivit någon rutin av det hela pga mitt intensiva pluggande! Längtar efter att flytta till hus dessa dagar så att man kan låta Melvin fortsätta sova ute när han väl somnat. Det skulle göra honom gott. 

Nä nu ska det sovas. Klockan är för tusan över 10... God natt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar